Vörösboros nyúlgerinc - Igazi ínyenc étel

A mai ajánlatunk egy igazi különlegesség. A nyúl önmagában fejedelmi eledel, hát ha még boros mártással párosítjuk!
Hozzávalók:
- 1db nyúlgerinc
- 5 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 5 dkg zeller
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 doboz paradicsompüré
- 1 dkg cukor
- 2 dl vörösbor
- 1 db babérlevél
- 2 dl olaj
- Só, szemes bors ízlés szerint
- Egy csipet kakukkfű
Elkészítés:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd a hártyáitól megtisztított nyúlgerincet pácban érleljük. A zöldségeket karirkákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a nyúlgerinc minden oldalát hirtelen megkapatjuk, majd tepsibe tesszük. Egy másik edényben olajon megpirítjuk a cukrot, majd beletesszük a zöldségeket és a hagymát is, majd az egészet tovább pirítjuk. Felengedjük borral, majd hozzá adjuk a babérlevelet, a paradicsompürét, a kakukkfüvet végül sóval, borssal ízesítjük, majd 5-10 perc forralás után ráöntjük a tepsiben lévő nyúlgerincre. A tepsit alufóliával lefedjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük. Ha a hús megpuhult, akkor kivehetjük a tepsiből, majd a húst fejtsük le a csontról, szeleteljük fel és tegyük üveg tálba. Mindeközben a zöldségeket a nyúl levével együtt összeturmixszoljuk, ha sűrű további vörösborral hígítjuk, majd összeforraljuk.
Oldalak
