Tonhalburger pogácsa - Tökéletes vacsora egy hosszú nap végén
És olyankor mi a teendő, ha egy dolgos nap után este hazaesve márpedig nem akarunk rendelni vacsorát, de a szendvicsnél unalmasabb ételt lassan már nem találunk? Ilyenkor jussanak eszünkbe az olyan gyors, mégis finom, meleg fogások, mint ez a tonhalburger. Egy zöldsalátával és néhány szem koktélparadicsommal nem csak szép és gusztusos, de alakbarát is!
Hozzávalók:
- 5 db 120-140 g-os tonhalkonzerv, saját levében
- 2 nagyobb tojás
- 4-5 szál friss koriander
- 80 g kenyérmorzsa - ha ínyencségre vágysz vagy gluténmentesen készítenéd, darált mandulát használj!
- 4 evőkanál görög joghurt
- 1 kisebb citrom facsart leve és kevés reszelt héja
- 3 erős zöld paprika, magok és erek nélkül
- 1 nagyobb hagyma
- 4 evőanál extra szűz olivaolaj
- 1 teáskanál só
- Fél teáskanál bors
Elkészítés:
Egy szűrőben hagyd lecsepegni a tonhalat. Vágd apróra a hagymát és egy nagyobb serpenyőben dinszteld meg, majd tedd félre. A görög joghurtot keverd össze a citrom levével és kevés reszelt héjával, majd add hozzá a borsot és a sót is. Ha csomómentesen elkeveredett, következhet a koriander és a paprika is. A tojások, a lecsöpögtetett tonhal, és a hagyma is belekerülhet, végül pedig a kenyérmorzsát vagy a darált mandulát is hozzáadhatod. Addig keverd, míg össze nem áll egy gyúrható masszává. Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben és közepes lángon forrósítsd fel. Formázd a tonhalkeveréked, akár kanállal, akár pogácsaszaggatóval vagy egyszerűen csak a tenyereddel, majd helyezd őket a forró olajos serpenyőbe. Mindkét oldalát 4 percig süsd, ezalatt gyönyörű aranybarnára sülnek, a szélük ropogós lesz. Egy könnyű salátával tökéletes vacsora, buciban pedig fejedelmi halburgerként kényeztetik az ízlelőbimbóidat!