Ázsiai gyümölcssaláta káposztával - Vitaminbomba tavaszra
Tavasszal ideje feltöltenünk magunkat vitaminokkal, a következő recept pedig sokat segíthet ebben! Különösen sok C-vitamin van benne, érdemes már ma elkészíteni!
Hozzávalók
- 1/4 csésze gyalult kelkáposzta
- 1/4 csésze gyalult vöröskáposzta
- 1/2 kis sárgarépa gyufaszál vékonyra vágva
- 1 csésze kockára vágott mangó
- 1/2 csésze mandarin
- 2 tk apróra vágott koriander
Az öntethez
- 1 csésze tejszín
- 1 ek méz
- 1 ek citromlé
Elkészítés
Első lépésként készítsük el az öntetet, egy kis tálkában keverjük el a hozzávalóit. Vegyünk elő egy salátástálat, ebbe tegyük a gyalult káposztákat, a felaprított sárgarépát, a felkockázott mangót, a cikkekre bontott mandarint és az apróra vágott koriandert. Forgassuk óvatosan össze, majd csorgassuk rá az öntetet. Tegyük fél órára hűtőbe, ezt követően fogyaszthatjuk.