Rémes, nem krémes a krumplipüré? 6 hiba, amitől csomós lesz a köret
A krumplipüré elengedhetetlen egy isteni rántott sajt vagy finom svéd húsgolyó mellé, azonban csak akkor, ha tökéletesre sikerül, azaz nem csomós. Utóbbi eléréséhez csak az alábbi tippeket kell megfogadnunk.
1. Többféle krumplit használunk
A csomómentes krumplipüré eléréséhez fontos, hogy egyfajta burgonyát használjunk, méghozzá lisztes állagút.
2. Meleg vízbe tesszük
A krumplit soha ne tegyük meleg vízbe, ugyanis akkor a külső része szétfő, míg a közepe kemény marad. Úgy érdemes megfőzni, hogy először apró kockákra vágjuk, majd hideg vízbe téve főzzük készre.
3. Sót használunk
A burgonya főzésénél fontos kiemelni, hogy ne szórjunk sót a vízbe, mert attól ugyanannyi vizet fog felszívni, mint sót, és ettől vizes lesz a krumplipüré.