Vegán pesto házilag - Recept

A reggeli pirítóshoz vagy az olaszos tésztaételekhez is remek választás lehet ez a mennyei ízű, üde zöld színű pesto.

Hozzávalók

  • 2 csészényi friss bazsalikom
  • 1/2 csészényi dió vagy fenyőmag
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanálnyi étkezési élesztő
  • 1/ csészényi extraszűz olívaolaj
  • 1 evőkanálnyi citromlé
  • tengeri só
  • bors

Elkészítés

A bazsalikomot, a magot és a fokhagymát tegyük aprítóba vagy turmixba és őröljük durvára. Ezután adjuk hozzá fokozatosan az olívaolajat és többször turmixoljuk össze a keveréket. Utolsó lépésként adjunk a zöld keverékhez ízlés szerint sót, borsot, a citromlevet és az élesztőt, majd még egyszer alaposan mixeljük össze a hozzávalókat.

Ha Te is szereted a pestot, nyomj egy lájkot a cikkre vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: food52.com

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Home&Design
Ez a stílus lehetőséget ad arra, hogy az esztétika és a funkcionalitás egyensúlya megteremtse azt a harmonikus életteret, amelyet sokan szeretnének maguknak, és Dakota Johnson ezt tökéletesen...
Lifestyle
Alessio Pasini, neves olasz séf szerint a titok egy zöldségtípus hozzáadásában rejlik.
Lifestyle
A különböző gyógynövényeket ősidők óta alkalmazzák természetes orvosságként a különböző betegségek, köztük a vírusfertőzések kezelésére, éppen ezért még a téli időszak kezdete előtt érdemes ezeket...