Erdélyi padlizsánkrém - Az eredeti recept

Ha karakteres, autentikus ízekre vágyunk, akkor készítsünk az eredeti erdélyi recept alapján padlzsiánkrémet. Pirítósra vagy puha fehér kenyérre kenve is istenien finom.
Hozzávalók
- 360 gramm kisült padlizsán húsa
- 2 nagy csipet só
- őrölt fekete bors
- fél fej lila hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 gramm majonéz
Elkészítés:
Félbevágjuk a padlizsánokat és a húsát lefelé fordítva 180 Celsius fokon, légkeverés nélkül körülbelül 50 percig sütjük őket. Amíg sül a padlizsán, addig finomra vágjuk a lilahagymát és áttörjük a fokhagymát. Ha a padlizsánok kisültek, króm kanállal kikaparjuk a húsúukat és króm villával összetörjük. Az alumínium evőeszköztől befekedhet a padlizsán. Végül megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, a fokhagymát és a majonézt, majd összekavarjuk. Érdemes 1 napig hűtőben érlelni, úgy lesz igazán finom az íze.
Ha te is szereted az erdélyi ízeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!