Csokoládéfelfújt pirított dióval - Recept
Csokiból sosem elég... Ha te is egyetértesz, akkor próbáld ki ezt a mennyei receptet, garantáltan imádni fogod!
Hozzávalók
A tésztához:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 5 dkg kókuszliszt
- 4 db tojás
- negyed teáskanál szódabikarbóna
- kevés só
A csokimázhoz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- dió
Elkészítés
A tésztához való csokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, simára keverjük, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni. Eközben a tojásokat a cukorral habosra verjük, beleöntjük a kókuszlisztet, a szódabikarbónát és egy csipetnyi sóval is megbolondítjuk, ez ugyanis kiemeli majd a csokoládé ízét. Mehet bele az időközben már lehűlt csokoládés keverék. Miután simára kevertük, formákba öntjük a tésztát és előmelegített sütőben, 175 fokon, kb. 20 percig sütjük. Miközben készül, hozzáláthatunk a csokimázhoz is. Itt is gőz felett kell megolvasztanunk a vajjal együtt. A desszert úgy a legfinomabb, ha még melegen tálaljuk, és pirított dióval, vagy mandulával megszórjuk.
Ezt is ajánljuk: Túrós muffin csokitésztában - Katt ide!