Citromos fügelekvár - Recept
A lekvárkészítés nem nagy ördöngösség, és milyen jó is reggelente a házilag készített finomsággal és friss kenyérrel indítani a napot!
Hozzávalók
- 2,5 kg érett füge
- 1,5 kg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál gyömbér
- 1 teáskanál fahéj
- 2 db citrom
Elkészítés
Vágjuk fel a fügét, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a gyömbért, a fahéjat, valamint a citromok levét és lereszelt héját. Keverjük össze jó alaposan és hagyjuk állni 1 órán keresztül. Eközben keverjük át többször is. Miután jól összeértek az ízek, tegyük fel főni és kis lángon, folyamatos kevergetés mellett 1 óráig főzzük, amíg lekvárszerű nem lesz. Amikor kellően sűrű, merjük bele a lekvárt előzőleg már alaposan kimosott befőttesüvegekbe. Az üvegek tetejét zárjuk le csavaros fedővel, vagy celofánnal, majd tegyük szárazdunsztba, amíg teljesen ki nem hűl.
Ezt is ajánljuk: Fügével töltött pulykamell diós bundában - Katt ide!