Epres-vörösáfonyás spenótsaláta
Szükséged van egy kis vitaminra? Kívánod a roppanós salátákat? Ez a mennyei epres-vörösáfonyás saláta könnyen belophatja magát a szívedbe!
Hozzávalók
- 1/2 kávéscsészényi aprított mandula
- 1 kávéskanálnyi cukor
- csipet só
- 2 maroknyi spenót
- fél vöröshagyma
- 1 kávéscsészényi fetasajt
- 1 közepes alma
- 1 kávéscsészényi aszalt vörösáfonya (szilva is jó)
- 250 g eper
Elkészítés
A spenótot, az almát és az epret mossuk meg, majd vágjuk apróra. Adjuk hozzá a mandulát, a cukrot, egy csipet sót, a megpucolt és felkockázott vöröshagymát, a fetát és az áfonyát, majd alaposan keverjük össze a hozzávalók. A saláta tetején egy negyedekbe szelt epret használjunk dekorációnak.
Dióval, citromlével vagy eperszósszal ízesíthetjük még a salátát.
Ezt is ajánljuk: Mézes-parmezános sült - Katt ide!
Fotó: the-girl-who-ate-everything.com, neighborfoodblog.com