Tejszínes tavaszi főzelék - Tavaszi ébredés
Lassan beköszönt az igazi tavasz és nem csak az otthonunkban szükségeltetik a tavaszi nagytakarítás, hanem szervezetünkben sem árt némi „rendet” rakni. Íme egy kiváló recept, a tejszínes tavaszi főzelék, amely rendkívül egészséges!
Hozzávalók (2-3 főre)
- 35 dkg zsenge zöldborsó
- 35 dkg zsenge sárgarépa
- só, cukor
- ételízesítő
- 1 dl tej
- 2 dl sűrű növényi tejszín
- 1 teáskanál liszt
- őrölt szerecsendió
- 1 kis csokor zöld petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál zsiradék
Elkészítés
Mossuk meg a borsót, tisztítsuk meg a répákat, majd az utóbbit vágjuk fel karikákra. Egy párolóedényben pároljuk a zöldségeket puhára, majd adjunk hozzá egy kevés ételízesítőt. Ha megpuhultak, tegyük át őket egy nagyobb serpenyőbe, melyben előzőleg felhevítettük a zsiradékot. Kicsit futtassuk át benne a zöldségeket, majd fokhagymát reszelünk rá és ráöntünk egy kis párolólevet. Ezután a lisztet összekeverjük a tejjel, a tejszínnel és belehabarjuk a zöldségeket. Ízesítjük sóval, cukorra é szerecsendióval ízlés szerint. A végén pedig belerakhatunk apróra vágott petrezselymet is.
Remek tavaszi ebéd vagy vacsora! Kóstold meg cukkini főzelékünket is!