10 kiváló tápanyag a kellemetlen pattanások ellen
Bizonyos tápanyagok fogyasztása megakadályozza az aknék kialakulását, ezekkel a gyulladáscsökkentő és regeneráló étkekkel tehát hatékonyan felvehetjük a harcot a pattanások ellen. Tudtad pédául, hogy az olajos magvak a tévhittel ellentétben jót tesznek a bőrnek?
Omega 3 zsírsav
Magas omega 3 tartalommal rendelkezik például a lazac, a lenmag és a dió. Ezek az ételek amellett, hogy a bőrnek állandó ragyogást kölcsönöznek, gyulladásgátló hatásúak is, így csökkentik az aknék pirosságát.
Szelén
A brazil dió, a mandula, a hagyma, a fokhagyma, és a teljes kiőrlésű gabonák szelénben gazdag ételek. Segítenek megőrizni a bőr rugalmasságát, illetve gyulladáscsökkentő hatásúak.
Antioxidánsok
Antioxidánsban gazdagok a bogyós gyümölcsök, illetve a zöld tea és a spenót is. Ezek az ételek megakadályozzák a szervezetedben a szabadgyökök képződését, melyek a bőrproblémákat okozzák.
C-vitamin
Narancs, paradicsom, paprika és eper – többek között ezek azok a gyümölcsök és zöldségek, melyek magas C-vitamin tartalommal bírnak. Az immunrendszernek is javára váló vitamin védi a sejtfalakat, valamint az aknés bőr gyorsabb regenerálódását eredményezi.
E-vitamin
Az E-vitaminban gazdag ételek közé tartoznak a különböző magok, a szójabab, a mandula, a leveles zöldségek és a tojás. Az E-vitamin megvédi a bőrt az aknék után kialakuló hegesedéstől.