Soha ne főzd így a tojást, mert mérgező is lehet: inkább dobd ki, ha ezt látod rajta
A szakértők szerint bizony egyáltalán nem mindegy, hogyan és meddig főzzük a tojást, egy esetben ugyanis súlyos emésztési panaszokat is okozhat ez az egyébként egészséges finomság.
Ne edd meg, ha ezt a színt látod rajta főzés után!
A tojás, mint azt tudjuk, egy rendkívül sokoldalú és tápláló élelmiszer, amit az emberek már évezredek óta fogyasztanak. Gazdag fehérjékben, esszenciális aminosavakban, vitaminokban (például A-, D-, E- és B-vitaminokban), valamint olyan ásványi anyagokban, mint a vas, cink és szelén. A tojás egyszerű elkészíthetősége és változatos felhasználhatósága miatt is népszerű: legtöbben a főtt verzióját kedveljük, de igen sokan fogyasztjuk rántottaként vagy épp tükörtojásként is, arról nem is beszélve, hogy sütemények és más ételek alapanyaga is egyben. Egészségügyi előnyei közé tartozik, hogy hozzájárul az izomépítéshez, támogatja az agyműködést a benne található kolinnak köszönhetően, és elősegíti a szív- és érrendszer egészségét, ha mértékkel fogyasztjuk, emellett a tojás hosszú ideig teltségérzetet biztosít, így segíthet a fogyásban is. De vajon mire kell odafigyelni nagyon, ha főtt tojást készítünk? Nos, állítólag egyáltalán nem mindegy, meddig főzzük a tojást, egy bizonyos esetben ugyanis mérgezővé is válhat - galériánkban találod a részleteket!
Leadfotó: 123rf