Ha a tojás egyébként friss és megfelelően tárolt, az ilyen elszíneződött tojás elfogyasztása nem okoz különösebb egészségügyi problémát a legtöbb embernél, de nagy mennyiségben fogyasztva emésztési panaszokat, például puffadást vagy gyomorrontást válthat ki. Az elszíneződés elkerülése érdekében tehát ajánlott a tojást pontosan 9-12 percig főzni, méretétől függően, ha pedig túlfőztük, akkor inkább dobjuk ki, hogy megelőzzük az esetleges rosszulléteket.
Ha a tojás egyébként friss és megfelelően tárolt, az ilyen elszíneződött tojás elfogyasztása nem okoz különösebb egészségügyi problémát a legtöbb embernél, de nagy mennyiségben fogyasztva emésztési panaszokat, például puffadást vagy gyomorrontást válthat ki. Az elszíneződés elkerülése érdekében tehát ajánlott a tojást pontosan 9-12 percig főzni, méretétől függően, ha pedig túlfőztük, akkor inkább dobjuk ki, hogy megelőzzük az esetleges rosszulléteket.