Csibe alakú töltött tojás
Íme egy könnyen elkészíthető töltött tojás recept rendkívül aranyos csibe kinézettel, hogy a kicsik és nagyok is élvezhessék az együtt töltött időt.
Hozzávalók 10 db-hoz:
10 kemény tojás
2 ek zöldfűszeres krémsajt
3-4 dkg aszalt sárgabarack
só
bors
10 lap füstölt sajt
20 szem egész bors
sárgarépa
sáfrányos szeklice vagy pirospaprika
Elkészítés:
A tojásokat a szélesebb csücsküknél vágjuk ketté, azaz körülbelül 1 cm vastagságban vágjuk le az aljukat.
A sárgákat óvatosan vegyük ki belőlük.
A levágott fehérjét és a sárgáját tegyük mixerbe, adjuk hozzá a krémsajtot, sót, borsot és a beáztatott barackokat.
Turmixoljuk le.
A sajtlapokból szúrjunk ki 10 akkora átmérőjű korongot, mint a tojásaink átmérője (körülbelül 5 cm), és a széleikből 2-2 db a félkörnél kisebb körszeleteket (ezek lesznek a szárnyak).
A megtisztított sárgarépát vékonyan karikázzuk, és ebből alakítsuk ki a csőröket.
A tojásokat töltsük meg. Kicsit többet töltsünk beléjük, mint a nyílás magassága.
A töltött tojásokat tapasszuk a sajtkorongokra. Egy hegyes késsel kicsit vájjuk ki a szemgödröket. Ez azért fontos, mert a tojás fehérjébe nem nagyon lehet belenyomni simán a borsszemeket. A lyukakba helyezzük bele a borsokat, azaz a szemeket. A csőr részhez pedig nyomjunk be szintén késsel egy vágást, majd helyezzük be a csőröket. A maradék töltelékkel tapasszuk rá a csirkékre a szárnyakat, illetve nyomjunk a fejük tetejére kis bóbitákat. Ezekre tehetünk taréj gyanánt sáfrányos szeklicét. Ha ilyenünk nincs, pirospaprikával színezzük meg a krémet pirosra, és ezt nyomjuk a fejük búbjára.