Desszert Húsvétra - Nyuszis sütemény
Nemcsak finom, gyors és könnyű recept, de a formája miatt mindenki imádja ezeket a kis nyuszikat vagy tojásokat.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- Fél teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 5 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A lisztet a cukorral, a puha margarinnal, a tojássárgájával, a sütőporral és a vaniliáscukorral gyúrjuk össze, majd vékonyra nyújtsuk ki. Hogy ne ragadjon oda a nyújtódeszkához vagy a sodrófához, hintsük meg őket egy kevés liszttel. Szaggassuk őket ki egy húsvéti formával, vagy készíthetünk egyet zsírpapírból is (ez több időt és türelmet igényel). 20 percig süssük előmelegített sütőben. Ha már teljesen kihűltek a tésztaformáink, készítsük el a cukormázat. Az egy tojás fehérjét és az 5 evőkanál porcukrot keverjük el, amíg homogén, fehér állaga nem lesz. Ezután díszíthetjük is a linzereinket. A cukormáz színezéséhez használhatunk a boltokban kapható, kész ételszínezőket vagy otthonunkban fellelhető termékekkel is megszínezhetjük például málnaszörppel.