Variációk rakott krumplira - 3 szuper recept
Imádja a család a rakott krumplit, ám mégis jó lenne néha változatosabbá tenni a hagyományos krumpli-kolbász-tojás hármast? Íme 3 szuper variáció erre a finom fogásra!
Görög rakott krumpli
Hozzávalók
- 50 dkg darált sertéshús
- 70 dkg burgonya
- 10 dkg trappista sajt
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv paradicsompüré
- olaj
- víz
- só, bors, szerecsendió
Elkészítés
Vágjuk apróra a vöröshagymát és a fokhagymát, majd dinszteljük meg őket. Tegyük rá a húst, a paradicsompürét, sózzuk és borsozzuk. Öntsünk rá egy kis vizet és pároljuk meg. Közben pucoljuk meg a krumplit, szeleteljük fel vékony szeletekre, szórjuk meg sóval és szerecsendióval és egy másik edényben pároljuk ezt is meg. Ha megpuhultak, tegyük egy jénai aljára a felét, majd erre a húst, végül a krumpli másik felét. A tetejére ráreszeljük a sajtot, sütőben addig sütjük, amíg a meg nem pirult.