Így lesz a legfinomabb a tyúkhúsleves, a vasárnapi ebéd koronázatlan királya
Mivel nincs vasárnap húsleves nélkül, ezért most elhoztuk a legfinomabb receptet, hogy tökéletes fogás kerülhessen az asztalra.
Hozzávalók
- 1 tyúk
- 3 nagyobb sárgarépa
- 1 csokor petrezselyem
- fél zeller
- negyed karalábé
- diónyi vöröshagyma
- egész fekete bors
- só, parányi szerecsendió
- 1 kisebb zöldpaprika
Elkészítés
A megtisztított tyúkot egészben feltesszük főni, kb. 4-5 l vízben. Ha felforrt, a habját leszedjük, lecsendesítjük, és ismét habozzuk. A megtisztított és hasábokra vágott zöldségeket, a sót, a borsot, a szerecsendiót a levesbe rakjuk és lassan főzzük addig, míg a hús puha nem lesz. Vigyázzunk, hogy erősen ne forrjon, mert zavaros lehet. Ha megfőtt, leszűrjük, és finommetéltet főzünk bele.
A tökéletes húsleves mellé dukál a legfinomabb főétel is, és persze a mindent elsöprő desszert. A következő oldalon ezek receptjét is megtalálod, lapozz!