Török töltött padlizsán - Igazi ínyenceknek
Ha már unod a megszokott ételeket és valami új ízre vágysz, próbáld ki a török töltött padlizsánt! A család megnyalja majd mind a tíz ujját ebéd után.
Hozzávalók
- 2 padlizsán
- 1 nagy fej vöröshagyma
- fokhagyma
- grill sajt (vagy darált hús)
- 2 dl tejszín
- 1dl tejföl
- 1 db tojássárgája
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- morzsolt oregánó
- egy csipet őrölt fahéj
- egy csipet cukor/ xilit
Elkészítés
Szeljük félbe a padlizsánokat és vágjuk le a csutkájukat, majd kis olívaolajon pirítsuk aranybarnára. A töltetékhez ezalatt dinszteljünk vöröshagymát (darált hússal), hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a fokhagymát, grill sajtot (vagy darált húst), a leturmixolt hámozott paradicsomot és a fűszereket. Az előzőleg aranybarnára sütött padlizsánokat előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd vájjuk ki a megpuhult zöldség belsejét, kockázzuk apróra és adjuk a töltelékhez. A hagymás, padlizsános, grill sajtos, paradicsomos tölteléket halmozzuk (vissza) a padlizsán héjába és rakjuk be a sütőbe újabb 10 percre. Ezalatt keverjük össze a tejfölt és a főzőtejszínt, majd adjuk hozzá a tojássárgáját. Vegyük ki a töltött padlizsánokat, öntsük rá a tejfölös szószt és helyezzük vissza a sütőbe még 10 percre.
Ha Te is elkészítenéd a török töltött padlizsánt, nyomj egy lájkot, vagy oszd meg a receptet másokkal is!