Sütőtökös torta mascarpone-krémmel - A karácsonyi ízek kedvelőinek
Gondoltad volna, hogy isteni finom, könnyű süteményt készíthetünk sütőtökből? Délutáni teák és uzsonnák nélkülözhetetlen kiegészítőjeként tálalhatjuk ezt a különleges tortát. Süsd meg, imádni fogod!
Hozzávalók
A piskótához
- 25 dkg liszt
- 15 dkg előre megsütött sütőtök
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg barna cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 db nagyobb méretű tojás
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 1 dl tejföl
- 1 tk őrölt fahéj
- 10 dkg dió
A krémhez
- 15-20 dkg mascarpone
- 10 dkg vaj
- 20 dkg barna porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl habtejszín
Elkészítés
A piskóta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a fahéjat és az apróra vágott diót. Egy másik tálban keverjük habosra a tojásokat a barna és a vaníliás cukorral, ezután adagoljuk hozzá a tejfölt és az olívaolajat. Ezután keverjük hozzá a már előzőleg megsütött, kihűtött és pépesített sütőtököt. Öntsük bele a masszát egy vajjal kikent, lisztezett tortaformába és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kb. 50 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát, ha szükséges, tegyük vissza a sütőbe. Kivétel után hagyjuk a formában pár percig, borítsuk ki a piskótát, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A krém elkészítéséhez fogjunk robotgépet és keverjük habosra a mascarponét, a vajat, a barna porcukrot és a vaníliás cukrot. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a mascarponés krémhez. Az így kapott habos krémet kenjük a torta tetejére, szórjuk meg őrölt fahéjjal, majd szeleteljük fel és tálaljuk. Jó étvágyat!
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is.