Újra sláger a datolyaszilva, a téli szupergyümölcs: 3 recept, amit imádni fogsz
Egy igazi egészségbomba, tele jótékony hatással.
Mi is az a datolyaszilva?
A datolyaszilva, vagy ahogyan sokan ismerik kakiszilva az egyik legfinomabb őszi/téli gyümölcs – eredetileg Délkelet-Ázsia, India és Kína ősi kultúrnövénye, szerencsére azonban ma már Európában is igen elterjedt gyümölcsnek számít, így rengeteg helyen megtalálható. Valóban egy ősi gyümölcsről beszélhetünk, ugyanis már az ókori görögök is előszeretettel fogyasztották, Ázsiában pedig a halottak lelkének ajánlották fel, de a betegeket is megpróbálták a levéből készült itallal meggyógyítani. Utóbbi nem véletlen, hiszen jótékony hatása akad bőven: mivel ásványi anyagokban, nyomelemekben és vitaminokban is gazdag, erősíti az immunrendszert. A datolyaszilvában többek között megtalálható nagy mennyiségű kálium, jód, vas, magnézium, kalcium, réz, mangán és foszfor, valamint A-, B1-, B2-, C-, E- és P-vitamin. A téli megfázásra is kiváló gyógyír lehet, ugyanis egészségesen tartja a légutakat, enyhíti a nátha tüneteit, ezért remek köptető-alternatívaként is funkcionálhat. Amellett, hogy egy igazi szupergyümölcsről van szó, változatos ételeket készíthetünk belőle – a következő oldalon három receptet mutatunk Mautner Zsófi tollából, amit érdemes kipróbálnod!