Tavaszi gyümölcsös krémes - Habkönnyű és szuperfriss
Ha az édesség finom, az már szép siker, de ennél a krémesnél olyan esztétikai élmény is párosul a fogyasztáshoz, hogy a legfinnyásabb anyós is elismerően tekintget majd felé.
Hozzávalók
- 25 dkg finomliszt
- 12,5 dkg margarin
- 1 db tojássárgája
- 1 dl tejföl
- 1 csipet só
- 350 ml habtejszín
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 1 vanília kikapart belseje
- eper, málna, áfonya
Elkészítés
A lisztet, margarint, tojássárgát, tejfölt és sót tésztává gyúrjuk, majd 1 éjszakán át pihentetjük. Másnap 2 lapot nyújtunk belőle, és 200 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Nagyon hólyagos és törékeny lapokat kapunk, vigyázva kezeljük. A tejben sűrű krémmé főzzük a pudingot, és hagyjuk kihűlni. A habtejszínt a vaníliával keverjük el, majd verjük habbá. A sütink legalját a 2 réteg krémeslap fogja képezni, erre halmozzuk a kihűlt pudingot, a tetejére pedig a tejszínhab jön. Ezt szórjuk meg a friss gyümölcsökkel. Élvezet a szemnek és az ízlelőbimbóknak is.