Sonkás tészta - A legegyszerűbb vacsora
A sonkás tésztát még azok is kedvelik, akik nem igazán rajonganak az olasz konyháért. Ráadásul az elkészítéséhez nem is kell túl sokáig a tűzhely mellett görnyednünk. A végeredményt pedig biztosan mindenki imádni fogja.
Hozzávalók
- 35-40 dkg sonka
- 50 dkg száraztészta
- 20 dkg sajt
- 2-3 dl tejföl
- 2 tojás
- 2 evőkanál margarin
- só
- bors
Elkészítése
A tésztát szokásos módon sós vízben főzzük meg, közben pedig a sonkát apró csíkokra vágjuk fel, majd egy kevés olajon gyorsan pirítsuk meg. A megpirított sonkacsíkokat keverjük össze a tejföllel, és a két tojással egy kis tálban. A kifőtt tésztára rakjunk margarint, hogy ne ragadjon össze, majd egy részét öntsük egy tepsibe. A következő rétegként jöhet a sonka és így szépen folytatjuk a sort, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tészta tetejére tegyünk reszelt sajtot, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
Sütőtökös pikáns tészta megfázás ellen