Szalonnával göngyölt, káposztás töltött tarja - Recept
A hűvösebb időszakban a savanyú káposzta a sláger és bár ez az étel nem kimondottan diétás, érdemes elkészíteni, mert nagyon finom.
Hozzávalók
- 60 dkg tarjafilé
- só, bors, őrölt kömény ízlés szerint
- 20 dkg vágott savanyú káposzta
- 12 szelet bacon
- egy pici olaj
Elkészítés
A tarjából megpróbálunk körülbelül 15 dkg-os szeleteket vágni, majd azokat kiklopfoljuk és besózzuk. Óvatosan bánjunk a sóval, hiszen a savanyú káposzta és a bacon is sós. Ezután a hússzeleteket félre rakjuk és kimossuk picit a káposztát. A kiklopfolt tarjaszeletekbe beleteszünk 3 szelet bacont, egy picit a káposztából, megszórjuk egy kis őrölt köménnyel és borssal, majd a két szélét behajtva feltekerjük. Alufóliába csavarjuk és egy serpenyőben, pici olajon mindkét oldalát elősütjük. Ezután tepsibe helyezzük a húsokat és 190℃-os, előmelegített sütőben még körülbelül 15 percig sütjük őket. A fóliából kibontva burgonyapürével vagy tepsis krumplival tálaljuk.
Ha Te is szívesen megkóstolnád ezt az isteni fogást, lájkold a cikket vagy oszd meg másokkal!