Karfiolkrémleves - Recept
Sokan nem is sejtik, hányféle elkészítési módja létezik a karfiolnak. Nem csak rántva érdemes fogyasztani, hanem isteni krémleves formájában is.
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 30 dkg vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 10 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 1,5 liter víz
- só, bors
- őrölt szerecsendió, kakukkfű, petrezselyemzöld
Elkészítés
A vöröshagymát és a fokhagymát egy kevés vajon megpirítjuk, majd felöntjük a másfél liter vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval, esetleg ételízesítővel. Közben tisztítsuk meg a karfiolt, szedjük rózsáira és tegyük azt is a levesbe. Nagyjából fél órán keresztül főzzük, majd vegyük le a tűzről. Hagyjuk kissé hűlni, majd botmixerrel turmixoljuk össze. Tegyük még vissza egy kicsit a tűzre, adjuk hozzá a tejfölt és a lisztet. Végül pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
Ha Te is szívesen elkészítenéd ezt a receptet, nyomj egy lájkot a cikkre vagy oszd meg másokkal is!