Egy szaftos különlegesség ebédre: Frankfurti, szalonnás sertésragu
Egy főétel rengeteg hússal és zöldséggel.
Frankfurti sertésragu
Hozzávalók:
- 30 dkg sertéscomb
- 15 dkg német fehérkolbász
- 6 dkg füstölt szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kk őrölt fűszerkömény
- fél fej kelkáposzta
- fél csokor petrezselyem
- fél kiskanál majoránna
- só, bors
Elkészítés:
A kis kockákra vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, megfuttatjuk rajta az aprított vöröshagymát, hozzáadjuk a körülbelül 4 centiméter hosszú csíkokra darabolt sertéscombot, és fehéredésig sütjük. Félig öntjük vízzel, sóval, borssal, fűszerköménnyel, majoránnával és zúzott fokhagymával ízesítjük, majd közepes tűzön, lefedve szinte teljesen puhára pároljuk a ragu hozzávalóit. Hozzáadjuk a vékony csíkokra darabolt sárgarépát, fehérrépát, valamint a kelkáposztát, majd a felkarikázott fehérkolbászt, és ismét félig öntjük vízzel az edényt. Ha szükséges, sóval és borssal utóízesítjük, és közepes tűzön készre főzzük. Tálaláskor mélytányérba szedjük az ételt, aminek a tetejét megszórjuk aprított petrezselyemmel.