Egy jó citromos-vaníliás kekszet a hétvégére? Pillanatok alatt elkészülsz vele!
Szuperkönnyű, omlós recept, amit gyerekjáték elkészíteni.
Citromos-vaníliás keksz
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 10 dkg ét tortabevonó
- 4 db tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 tk étolaj
- reszelt citromhéj (ízlés szerint)
- vaníliaaroma (ízlés szerint)
- egy csipet só
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a vaníliaaromával, a reszelt citromhéjjal és a tojásokkal elkeverjük. Hozzáadjuk a sóval és a sütőporral elegyített lisztet, majd jól összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és pár órára hűtőbe tesszük. Meglisztezett gyúródeszkán körülbelül 8 milliméter vékonyra nyújtjuk, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk ki. Előmelegített sütőben 175 fokon 12 perc alatt megsütjük – ne hagyjuk tovább a sütőben, különben a keksz kemény lesz. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és tetszés szerint leöntjük vele a kekszeket.