Egy jó citromos-vaníliás kekszet a hétvégére? Pillanatok alatt elkészülsz vele!

Szuperkönnyű, omlós recept, amit gyerekjáték elkészíteni.

Citromos-vaníliás keksz

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 4 db tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tk étolaj
  • reszelt citromhéj (ízlés szerint)
  • vaníliaaroma (ízlés szerint)
  • egy csipet só

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a vaníliaaromával, a reszelt citromhéjjal és a tojásokkal elkeverjük. Hozzáadjuk a sóval és a sütőporral elegyített lisztet, majd jól összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és pár órára hűtőbe tesszük. Meglisztezett gyúródeszkán körülbelül 8 milliméter vékonyra nyújtjuk, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk ki. Előmelegített sütőben 175 fokon 12 perc alatt megsütjük – ne hagyjuk tovább a sütőben, különben a keksz kemény lesz. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és tetszés szerint leöntjük vele a kekszeket.

További két citromos süteményért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Egészség
A magyar konyha egyik nagy hagyománya a savanyúság, amit imádunk fogyasztani a szárazabb ételek mellé. Sokan nem gondolják, de ezeknek télen nagy előnyük is van.
Lifestyle
Magyarország több részét is belepte a hó, amire sokan vártak. A hópelyhek gyönyörűek tudnak lenni, de ha ránagyítunk, akkor nem fogunk két ugyanolyat találni?
Lifestyle
Sokan nem tudják, de a Reszkessetek betörők 2 kazettás magnóját piacra dobták, és valóban igazi retró termék.
Sztárok
Péter Szabó Szilviának hatalmas tartozása van Vona Károly fénytechnikus felé. Nem olyan rég végrehajtók is megjelentek nála.
Egészség
A patikák is érzik, hogy a téli hónapokban alaposan megugrik az étrend-kiegészítők utáni kereslet. Azonban ha így szeded a vitamint, akkor nem sok haszna lesz.
Sztárok
Rég nem mutatta meg natúr külsejét az 51 éves híresség, aki mostanában műsorvezetőként és színésznőként is sikert sikerre halmoz.