Sütőtökös krumplipüré - A legfinomabb őszi köret húsételek mellé
Nagyon szeretek a konyhában kísérletezgetni, így mindenképp ki fogom próbálni a következő receptet! Sütőtökből és krumpliból remek burgonyapürét lehet készíteni, igazi szezonális finomság ez!
Hozzávalók
- 40 dkg burgonya
- 40 dkg sütőtök
- 2 kisebb hagyma
- olaj, vaj
- só, bors
- szerecsendió
Elkészítés
A burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel, majd enyhén sós vízben főzzük meg. A hagymát tisztítsuk meg, aprítsuk fel és egy kis olajon és vajon pirítsuk meg. A sütőtököt hámozzuk meg, kaparjuk ki a magját, a húsát pedig kockázzuk fel. Adjuk hozzá a hagymához és pár perc alatt pároljuk meg. Adjuk hozzá a burgonyát, sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg egy kis szerecsendióval. Krumplinyomóval törjük össze és máris tálalhatjuk.