A csirkeburgertől a tanksörig - Budapest új gasztronómiai eseményén jártunk
A finom fogások után mindig jól esik legurítani egy-egy pohár italt, ám mivel nem vagyok szakértő, mindig bajban vagyok, vajon melyik ételhez milyen sör illik... Szerencsére a Sörgasztronómiai Héten nincs ilyen probléma, a budapesti éttermekben kérhetünk sörgasztronómiai menüt, amelyben szakértők már összepárosították nekünk a sört és az ételt.
Nem új keletű dolog
Nemzetközi színtéren nem új keletű a megközelítés, miszerint a legtöbb ételnek remek kísérője lehet egy megfelelően választott sör a gasztronómiai kalandozásaink során. A világ vezető éttermei New York-ban, Londonban vagy éppen Koppenhágában önálló sör étel párosításokat ajánlanak, gyakorta képzett sörsommelier-ek segítségével. Szeptember 29-ig Budapesten is megtapasztalhatjuk, hogy a rengeteg különböző sörfajta közül minden fogás mellé kiválaszthatjuk a legmegfelelőbbet, mert az illatok és ízek sokszínűsége miatt, a megfelelő körültekintéssel választott sör jól harmonizál szinte bármilyen étellel. Ezúttal 9 budapesti étterem különböző menüje elérhető, amely kifejezetten arra szolgál, hogy új, izgalmas íz-élményeket adjon a vendégeknek.
A sörgasztronómiai menü minden étterem saját profiljához igazodik, melyet a helyi séf állított össze, egy előétel, egy főétel és egy desszert kombinációjával. Így a Sörgasztronómiai Hét keretében 27 féle étel, 19 különböző sörrel társítva kerül az asztalra.
A Sörgasztronómiai Héten résztvevő éttermek: 400, Ankert, Borssó Bisztró, Cactus Juice, Café Vian, Meat Butique, Up & Down, Seasons, Stex.