Rozmaringos Hasselback burgonya tepsiben - Dupla adagot kérsz majd belőle
A Hasselback burgonyát nem csak egyféle módon készíthetjük el, máris mutatunk egy szuper alternatívát, amely ízesítéséhez csak néhány fűszer szükséges. Íme!
Hozzávalók
- 5 nagyobb újburgonya
- 4 ek olívaolaj
- 8 gerezd fokhagyma
- 6 ág rozmaring
- só, bors
Elkészítés
A burgonyát mossuk meg alaposan, majd mélyen vagdaljuk be. A fokhagymát tisztítsuk meg, szeleteljük fel és dugdossuk be a burgonya réseibe. Tegyük ezt a rozmaring leveleivel is. Vegyünk elő egy kisebb tepsit, locsoljuk meg az alját olívaolajjal, szórjuk meg sóval és borssal. Helyezzük bele a burgonyákat, majd ezek tetejét is locsoljuk meg az olajjal és hintsük meg sóval, borssal. 220 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt süssük meg, majd a maradék olajjal locsoljuk meg ismét a tetejét. Süssük további 25-30 percig, míg ropogós nem lesz a teteje. Ha esetleg azt vesszük észre, hogy túlságosan kezd megbarnulni, fedjük le fóliával és vegyünk vissza a hőfokból. Tálalás előtt friss rozmaringgal díszítsük.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!