Rizskoch: Egy könnyed édesség, ami nyáron is nyerő
Kezdő háziasszonyok is bátran belevághatnak.
Rizskoch
Hozzávalók:
- 30 dkg rizs
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 l tej
- 4 dkg vaj
- 15 dkg kristálycukor
- 4 tojás
- 3 csipet reszelt citromhéj
- 1 csipet fahéj
- 1 marék mazsola
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tejben elkeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, beletesszük a rizst, amiből sűrűbb tejberizst főzünk. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tojásokat kettéválasztjuk: a tojássárgáját egyenként a már kész tejberizsbe keverjük és hozzáadjuk a vajat, a fahéjat, a citromhéjat és a mazsolát is, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a rizses masszába. Egy tűzálló tálat kivajazunk és megszórunk zsemlemorzsával, beleöntjük a rizst, amit körülbelül 45-50 perc alatt megsütünk. Ha kihűlt, lekvárral, csokiöntettel vagy gyümölcsökkel tálaljuk.