Receptajánlatunk: Vargányás babgulyás
Íme egy tökéletes ebéd szombatra, amely garantáltan ízleni fog az egész családnak!
Összetevők:
3 db Knorr Házias Marhahús Levesalap
5 dkg füstölt kenyérszalonna
4-5 ek olaj
2 közepes fej vöröshagyma (16 dkg)
80 dkg marhalábszár
4-5 gerezd fokhagyma (2 dkg)
1 púpozott tk őrölt kömény (3 g)
1 csapott ek Delikát8 (12g)
2 púpozott ek őrölt fűszerpaprika (25g)
2 db közepes sárgarépa (20 dkg)
1 nagyobb petrezselyemgyökér (10 dkg)
1 közepes zeller fele (15 dkg)
50 dkg krumpli
1 TV paprika (8 dkg)
1 paradicsom (8 dkg)
30 dkg tarka bab
3 nagyobb babérlevél
1 csokor petrezselyem
Só, bors, Delikát ízlés szerint
(ezen hozzávalók nélkül is ízletes babgulyást készíthetünk, de ezekkel még különlegesebb ízélménnyel lephetjük meg a családot, vendégeinket):
10 g szárított vargánya vagy erdei gombakeverék
1 csapott tk szárított borsikafű
1 csapott mokkáskanál szárított kakukkfű
1 tk morzsolt majoranna
Adag: 6-8
Elkészítési idő: 80-100 perc
A babot ideális esetben előző este, de minimum 2-3 órára langyos vízbe áztassuk be.
A szalonnát vágjuk kis kockákra, és lassú tűzön süssük ki az olajban. Közben vágjuk finomra a vöröshagymát, kockázzuk fel a marhahúst kisebb kb. 1.5x1.5 cm-s darabokra.
Amíg a bab fő, a marhahúst pirítsuk vissza zsírjára, a tűzről félrehúzva szórjuk meg a fűszerpaprikával, keverjük el, öntsük fel 1 liter hideg vízzel, adjunk hozzá 1 db Knorr Házias Marhahús Levesalapot és pároljuk további 40 percig.
Kínáljunk mellé csípős paprikát, tejfölt, friss kenyeret.