Receptajánlatunk: Paradicsomleves krutonnal
Készítsd el a sült paradicsomból készült levest paradicsomkrutonnal, ha igazi mediterrán ízekre vágysz. Nemcsak finom, hanem egészséges is!
Hozzávalók a leveshez:
- 1 kg paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 kis vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál szárított bazsalikom
- 2-4 csésze víz
- só, bors
Hozzávalók a krutonhoz:
- 8-12 nagyobb koktélparadicsom
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- friss oregánó
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200°C fokra, majd egy tepsit béleljünk ki sütőlappal. Az 1 kg paradicsomot mossuk meg és vágjuk félbe, majd helyezzük őket a tepsibe. Locsoljuk meg a paradicsomot az olívaolajjal, majd tegyük a tepsibe a megtisztított fokhagymát és a vöröshagymát. Szórjuk meg sóval és borssal. Süssük körülbelül 20 percig, amíg meg nem puhul a zöldség. A már megsült paradicsomot vegyük ki a sütőből és hagyjuk egy kicsit hűlni. Ha kihűlt, akkor a fokhagymát, a paradicsomot és a vöröshagymát is tegyük egy robotgépbe, adjuk hozzá 2 csésze vizet illetve a bazsalikomot és pürésítsük. Ha túl sűrűnek találnák a levest, akkor adjunk még hozzá vizet. Ha szükséges akkor adjunk hozzá még sót és borsot is.
A még meleg sütőbe helyezzük be a sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetett koktélparadicsomokat, amelyeket előzetesen megszórtunk az oregánóval és a parmezánnal, majd addig süssük míg a sajt aranybarna nem lesz. Vegyük ki a hűtőből és az időközben felmelegített leves tetejére tegyünk a krutonból párat, esetleg díszítsük friss oregánóval.