Laktató és finom: Tejszínes-spárgás penne

A spárgát, mint értékes táplálékot tartják számon a szakemberek, mert gazdag vitaminokban és rendkívül jó antioxidáns, nem beszélve arról, hogy kalóriatartalma igen alacsony.
Hozzávalók:
• 1 csomó spárga
• 3 dkg vaj
• 2 evőkanál liszt
• 2dl főzőtejszín
• 1 dl tej
• só, bors, reszelt szerecsendió
• 40 dkg penne tészta
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és félretesszük.
A spárgát meghámozzuk, fél centis darabokra szeleteljük, majd az olvasztott vajon 10 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, és aki szeretne beletenni, az most rakja bele a szerecsendiót is. Keverjük el a liszttel, tegyük bele a tejet és a tejszínt, és főzzük sűrűre. Keverjük össze a már kész pennével és szórjunk rá sajtot.
Tipp: paradicsommal és pirított baconnel még ízletesebbé tehetjük!
Oldalak

This is a modal window.