Paradicsomos padlizsánsaláta - Recept
Gyors, vitamindús és nagyon finom – ez a paradicsomos padlizsánsaláta! Vigyázz, nehogy függőséget okozzon…
Hozzávalók
- 4 padlizsán (kb. 1 kg)
- só
- 25 dkg paradicsom
- 2 újhagyma
- 2-3 szál friss bazsalikom
A szószhoz
- 1 kis darab friss gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál olíva- vagy szezámolaj
- 2 evőkanál szójaszósz
- só
- bors
- Cayenne-bors
Elkészítés
Először a padlizsánokat készítsük el: szurkáljuk meg őket, tegyük sütőlapra és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig. Időnként forgassuk meg őket, hogy egyenletesen átsüljenek. Ha már puhák, vegyük ki a sütőből, vágjuk félbe hosszában, és kaparjuk ki a belsejüket, majd ha egy kissé kihűltek, kockázzuk fel a padlizsánhúst.
Ezután következhet a szósz: reszeljük le a gyömbért, zúzzuk össze a fokhagymát, majd keverjük össze a balzsamecettel, az olíva- vagy szezámolajjal és a szójaszósszal, végül adjuk a padlizsánhoz. A paradicsomot, valamint az újhagymát a zöldjével együtt vágjuk fel, majd ezt is adjuk hozzá a padlizsánhoz. Utolsó simításként hintsük meg bazsalikommal a salátát. Pirítóssal tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!