Őszre hangolva: Aszalt szilvás cipó, a legfinomabb süti, amit a héten készíthetsz
Egy óra alatt kész.
Aszalt szilvás cipó
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos víz
- 1 ek méz
A töltelékhez:
- 20 dkg aszalt szilva
- 3 dl vörösbor
- 2 ek méz
- diógerezdek
Elkészítés:
Az aszalt szilvát a vörösborban a mézzel ízesítve megpároljuk, majd leszűrjük, a közepébe pedig diógerezdeket dugunk. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk annyi langyos víz hozzáadásával, hogy ruganyos, ne túl lány tésztát kapjunk. 1 cm vastag, 8 cm széles rúdba sodorjuk, a dióval megspékelt aszalt szilvával megtöltjük, felcsavarjuk, 20-30 percig kelesztjük, a tetejét pedig tojássárgájával megkenjük, átlósan bevagdossuk és készre sütjük.