Családi ebéd ötszáz forintból: Retró grízes tészta recept
Nagymamám mindig ezt készítette, ha átmentek hozzá az unokák. Mi gyerekek, persze sosem tudtunk betelni az édes finomsággal. Mostanra viszont már felnőttünk, így akár magunknak is elkészíthetjük ebédre a jó öreg grízes tésztát. Most mutatok egy tökéletes receptet, próbáljátok ki bátran!
Házi grízes tészta - Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 10 dkg búzadara
- 1,5 evőkanál olaj
- 2,5 evőkanál cukor
- lekvár
Elkészítés:
Alaposan dolgozd össze a lisztet a két tojással meg a sóval, majd folpackba csomagolva fél órára pihentesd a hűtőben. Közben az olajon pirítsd meg a darát és add hozzá a cukrot. Ha letelt fél óra, vedd ki a tésztát a hűtőből, nyújtsd 1-2 mmm vastagságúra, majd vágd 3 mm széles csíkokra. Lobogó vízben pár perc alatt főzd készre, keverd össze a darával és tálald lekvárral.