Olaszos csirkés egytál - Nem tudsz neki ellenállni
Egy szuper olaszos egytálétel receptet mutatunk most, amely az egész családnak ízleni fog. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult és sok időt sem vesz igénybe. Íme!
Hozzávalók
- 4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
- fél csésze fehér bor
- 2 közepes fej hagyma
- 1 csésze koktélparadicsom
- 2 ek paradicsompüré
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 szem fekete olajbogyó
- 3 tk kapribogyó
- 2 ek apróra vágott friss bazsalikom
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés
A megtisztított csirkemellet sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal. Egy serpenyőbe tegyünk egy kis olívaolajat és pirítsuk meg a hús mindkét oldalát. Ekkor vegyük ki a húst és tegyük félre. A serpenyőbe ekkor öntsünk bele negyed csésze bort, tegyük bele a felaprított hagymát. 5-6 percig főzzük, majd adjuk hozzá a félbevágott paradicsomot és a paradicsompürét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Keverjük el jól, majd öntsük hozzá a maradék bort. Fedjük le és 8-10 perc alatt főzzük össze, amíg be nem sűrűsödik. Adjuk hozzá az olívabogyót, a kapribogyót és a zúzott fokhagymát. Pár percig még főzzük, majd tegyük bele a korábban félretett húst. 10 percig lefedve főzzük és rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!