Ropogós fahéjas almachips - Egészséges nassolnivaló
Miért vennénk az üzletekben chipset, ha otthon is elkészíthetjük? Máris mutatjuk az isteni fahéjas almás ropogtatnivaló receptjét!
Hozzávalók
- 2 nagyobb alma
- fél tk őrölt fahéj
- 1 ek barnacukor
Elkészítés
A megtisztított almát egy éles késsel szeleteljük fel. Igyekezzünk minél vékonyabb szeleteket vágni, a magokat pedig szedjük ki. A 225 fokra előmelegített sütő rácsára fektessünk pergamenpapírt, erre helyezzük az almákat. A barnacukrot és a fahéjat keverjük össze, majd szórjuk az almaszeletek tetejére. 1 órán át süssük, közben néha fordítsuk meg a szeleteket és szórjunk még rá a cukros keverékből. Kapcsoljuk ki a sütőt, de még egy óráig hagyjuk benne az almákat, hogy ropogóssá váljanak. Hagyjuk kihűlni és máris fogyaszthatjuk vagy légmentesen záródó zacskóban tárolhatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!