Mézes-ketchupos csirke szezámos bundában - Ha nem megyünk Kínába, Kínát hozzuk a konyhába
Őszinte leszek, én személy szerint nem rajongok annyira a kínai konyháért, de azért egy fogás van az ázsiai gasztronómia repertoárjában, amit szívesen fogyasztok, ez pedig a híres mézes-ketchupos csirke szezámmagos bundában. Szeretnéd a receptet? Már mutatom is!
Hozzávalók (4 személyre)
A húshoz
- 100 dkg csirkemell filé
- 2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
A bundázáshoz
- 9 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál napraforgó olaj
- 1 db tojás
- 1 kávéskanál só
- fél dl víz
- fél csomag sütőpor
A mázhoz
- 250 g ketchup
- 3 evőkanál méz
- 4 evőkanál szezámmag
Elkészítés
A csirkemellet kockákra vágjuk, veszünk egy tálat, amiben összedolgozzuk a bunda hozzávalóit, majd a húsdarabokat beleforgatjuk ebbe a masszába. A máz alapanyagait összekeverjük, közben a bundás csirkefalatokat bő, forró olajban pár perc alatt kisütjük, majd kivéve meghempergetjük a mázban.
Még több csirkés receptért kattints a következő oldalra!