Mediterrán csirkés paella - Recept
Kíváncsi vagy, hogyan készül a spanyolok egyik kedvenc étele? Most megmutatjuk a Valenciából származó, eredetileg tenger gyümölcseiből készülő étel csirkés verziójának receptjét.
Hozzávalók
- 1 nagyobb csirkemell
- 5 dl húsleves
- 20 dkg rizs
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db zöldpaprika
- 1 db vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 1 konzerv zöldborsó
- 1 kiskanál sáfrány
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 csokor petrezselyem
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, az olajon megpirítjuk, majd félretesszük. A megmaradt olajon megpároljuk a feldarabolt hagymát, a paprikákat és a paradicsomot, majd visszatesszük rá a húst is. Folyamatosan kevergetjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd felöntjük a húslevessel és beleszórjuk a rizst is. Fokhagymával, petrezselyemmel, sáfránnyal fűszerezzük, majd végül hozzáadjuk a borsót is. 20-25 perc alatt készre főzzük.
Ezt is ajánljuk: Csirkesaláta grillezett barackkal és fetasajttal