Mediterrán csirkecombok
A köret megvan már, de nem tudod, mit készíts hozzá? Próbáld ki a mediterrán csirkecombokat! A mediterrán ízeknek köszönhetően egy különleges ebédet varázsolhatsz az asztalra, és még a melegebb napokban is jól esik.
Hozzávalók
- 4 csirkecomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág zsálya
- 3 ág rozmaring
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 dl vörösbor
- 1,5 dl húsleves
- 10 dkg olajbogyó
Elkészítés
A húst sózzuk és borsozzuk meg. A rozmaring és a zsálya leveleit csipkedjük le, és a fokhagymával együtt vágjuk apróra, majd keverjük péppé két evőkanál olajjal. Ezt kenjük rá a csirkecombokra, és hagyjuk állni. A maradék olajat forrósítsuk fel egy nagyobb edényben, és a húsok mindkét oldalát pirítsuk meg benne. Öntsünk rá bort, majd a levest, és tegyük bele egy előmelegített sütőbe párolni. Az utolsó 10 percben tegyük hozzá az olívabogyót és a rozmaringot is, és süssük készre. Tálaláskor bármilyen köretet választhatunk hozzá.
Ha már amúgy is a nemzetközi vizeken evezünk, egy másik ételkülönlegességet is megkóstolhatunk. Ez pedig a currys csirke.