Magyaros finomság - Rakott krumpli

A rakott krumpli egy igazán laktató, ám nagyon egyszerű étel. Ha munka után gyorsan akarunk valami finom és mégis különleges, akkor ez az étel nekünk való!
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 10 tojás
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg szárazkolbász
- 4,5 dl tejföl
- 1 ek. liszt
- 1 ek. zsír
- só
- bors
Elkészítés
A megmosott krumplit héjával együtt sós vízben puhára főzzük. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük. Ha kész vannak, a krumplikat és a tojásokat is megpucoljuk, majd felkarikázzuk őket. A kolbászt is vágjuk karikákra, de ne túl vastagokra. A megtisztított vöröshagymákat szintén felkarikázzuk. A tejfölt sóval és liszttel csomómentesre keverjük. Kizsírozzuk egy tepsi alját, és egy réteg krumplikarikát helyezünk bele. Kenjünk rá egy kevés tejfölt, majd jöhet egy réteg tojás, egy réteg hagyma, majd egy réteg kolbász, és végül megint a tejföl. Ezt folytassuk, amíg van hozzávaló, a tetejére feltétlenül tejföl kerüljön. 200 fokon, nagyjából 35-40 perc alatt megsütjük.
Egy kevés őrölt borssal megszórva tálaljuk!
Oldalak
