Finom fogás hétköznapokra - Sóska

A sóska amellett, hogy rengeteg C-vitamint, vasat, foszfort és ásványi sókat tartalmaz, élénkítő és frissítő hatással is rendelkezik. Emellett nagyon ízletes főzelék készíthető belőle.

Hozzávalók

  • 30 dkg sóska
  • 2 dl víz
  • 2 dl tejföl
  • 8 dl tej
  • 3 ek. liszt
  • cukor
  • tejszín

Elkészítés
A jól átmosott sóskát egy fazékba tesszük. Hozzáadunk vizet, és néhány percen keresztül pároljuk. Amikor már teljesen szétfőtt, felöntjük 2 deci vízzel, majd sózzuk, és ízlés szerint cukrozzuk. A lisztet némi tejjel simára keverjük, és hozzáöntjük a fazék tartalmához. Ezután jöhet bele a többi tej is, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Miután felforrt, nagyjából 5 percig rotyogtatjuk még.

Egy kevés tejszínnel a tetején tálaljuk!

Próbáld ki a sóskalevest is!

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Lifestyle
Hazánkban egy évtized után először tettek közzé reprezentatív felmérést, mely a bántalmazott nők arányáról ad tájékoztatást.
Lifestyle
Két ábra, hat parányi, nehezen észrevehető, de fontos különbség. Boldogulsz a feladattal?
Sztárok
Egy évtized után befejeződik az Elviszlek magammal című műsor, melyben D. Tóth Kriszta egy autó volánja mögött ülve faggatta aktuális vendégeit magánéleti és szakmai kérdésekről.
Lifestyle
A koronavírus-járvány felmérhetetlenül nagy hatást gyakorolt a társadalomra: a Great Lockdown idején az életünk fenekestül felfordult, és bonyolult - sok esetben feleslegesnek vagy túlzónak gondolt...
Lifestyle