Finom fogás hétköznapokra - Sóska
A sóska amellett, hogy rengeteg C-vitamint, vasat, foszfort és ásványi sókat tartalmaz, élénkítő és frissítő hatással is rendelkezik. Emellett nagyon ízletes főzelék készíthető belőle.
Hozzávalók
- 30 dkg sóska
- 2 dl víz
- 2 dl tejföl
- 8 dl tej
- 3 ek. liszt
- só
- cukor
- tejszín
Elkészítés
A jól átmosott sóskát egy fazékba tesszük. Hozzáadunk vizet, és néhány percen keresztül pároljuk. Amikor már teljesen szétfőtt, felöntjük 2 deci vízzel, majd sózzuk, és ízlés szerint cukrozzuk. A lisztet némi tejjel simára keverjük, és hozzáöntjük a fazék tartalmához. Ezután jöhet bele a többi tej is, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Miután felforrt, nagyjából 5 percig rotyogtatjuk még.
Egy kevés tejszínnel a tetején tálaljuk!