Zöldbabfőzelék - Krémes és könnyed
A zöldbab igen tápláló és finom zöldség, melyet főzelékként fogyasztva a hétköznapi étrendünkbe is könnyedén beilleszthetünk.
Hozzávalók
- 30 dkg zöldbab (lehet mirelit is)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 5 ek. olaj
- 5 dkg liszt
- 1 ek. ecet
- 1 dl tejföl
- 1 tk. cukor
Elkészítés
A megtisztított, megmosott zöldbabot néhány centis darabokra vágjuk. Felforralunk 1 liter vizet, és a babérlevéllel és sóval együtt puhára főzzük a zöldséget. A hagymát és a fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A felforrósított olajon megkapatjuk a lisztet, és hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Kis ideig együtt dinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a tejfölt, majd az egészet hozzáöntjük a zöldbabhoz. Ízlés szerint ecettel és cukorral ízesítjük.
Tükörtojással, vagy fasírttal tökéletes ebéd vagy vacsora lehet!