Párolt lilakáposzta - Isteni köret
A párolt lilakáposzta tökéletes választás különböző szárnyasok mellé, de a hurka-kolbász kettősének kiegészítőjeként is garantált a sikere. Lássuk, hogy készíthetjük el!
Hozzávalók
- 1 közepes fej lilakáposzta
- 2 fej lilahagyma
- 1 dl vörösbor
- 4 ek. cukor
- ecet
- só
- kömény
- egy kevés olaj
Elkészítés
A megtisztított káposztát és lilahagymát felcsíkozzuk. A káposztát megsózzuk, majd 20 percig állni hagyjuk. Olajat öntünk egy fazékba, és a cukor karamellizálása után a káposztát és a lilahagymát is belekeverjük. Sózzuk, beleszórjuk a köményt, és hozzáadunk 3 evőkanál ecetet. Végül jöhet bele a vörösbor. Ezután jól elkeverjük, és lassú tűzön, fedő alatt nagyjából 45 perc alatt puhára pároljuk. Néha-néha keverjük meg!
Sültek mellé köretként tálaljuk!