Párolt lilakáposzta - Isteni köret

A párolt lilakáposzta tökéletes választás különböző szárnyasok mellé, de a hurka-kolbász kettősének kiegészítőjeként is garantált a sikere. Lássuk, hogy készíthetjük el!

Hozzávalók

  • 1 közepes fej lilakáposzta
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 4 ek. cukor
  • ecet
  • kömény
  • egy kevés olaj

Elkészítés
A megtisztított káposztát és lilahagymát felcsíkozzuk. A káposztát megsózzuk, majd 20 percig állni hagyjuk. Olajat öntünk egy fazékba, és a cukor karamellizálása után a káposztát és a lilahagymát is belekeverjük. Sózzuk, beleszórjuk a köményt, és hozzáadunk 3 evőkanál ecetet. Végül jöhet bele a vörösbor. Ezután jól elkeverjük, és lassú tűzön, fedő alatt nagyjából 45 perc alatt puhára pároljuk. Néha-néha keverjük meg!

Sültek mellé köretként tálaljuk!

Próbáld ki a paradicsomos káposztát is!

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Utazás
Február elsejétől fontos módosítások lépnek életbe a jogosítványok kiállításával és pótlásával kapcsolatban.
Lifestyle
A Huawei újdonságainak bemutatóján jártunk: hazánkba is megérkezett a márka orvostechnikai eszközként regisztrált vérnyomásmérésre képes okosórája, amit ki is próbáltunk!
Lifestyle
Régóta szenvedélyes viták tárgya, hogy vajon a világ legnépszerűbb koffeintartalmú italának rendszeres fogyasztása jár-e bármilyen egészségügyi előnnyel. Egy friss kutatás most nemcsak ezt a kérdést...
Sztárok
Galambos Lajos volt felesége, Boglárka hosszú, méltósággal viselt betegség után távozott az élők sorából, halála mégis megrendítette az egész családot.
Utazás
Az utóbbi pár napban már hozzászokhattunk a 10 Celsius-fok feletti napi csúcshőmérséklethez, de sajnos nem tart sokáig ez az idillikus állapot.
Sztárok
Katalin hercegné a fejébe vette, hogy 2025-ben sikerre visz egy számára fontos célkitűzést, ám benne van a pakliban, hogy ezzel férjénél, Vilmos hercegnél húzza ki a gyufát.