Készíts pizzát!
Ha egy nyári estén kedvet kapsz egy kis pizzázáshoz, de nincs kedved rendelni, Te is egyszerűen összedobhatod a saját készítésű pizzádat.
Hozzávalók:
A tésztához
- Fél kg liszt
- Fél kocka élesztő
- Fél bögre tej
- Kis kanál cukor
- Fűszerek (só, bors, bazsalikom)
A szószhoz
- Paradicsomszósz
- Fűszerek (oregánó, fokhagyma, bors, só, ketchup)
Feltét
- Sonka
- Hagyma
- Paradicsom
- Kukorica
- Sajt
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttajuk fél dl langyos tejben és egy kis kanál cukorban. Általában ez 10-15 perc.
A fél kg liszt közepére csinálunk egy mélyedést, amelybe sót és egyéb fűszereket szórunk. A bors és bazsalikom kellemes ízt ad a tésztának.
Majd a felfuttatott élesztőt és ízlés szerint vizet öntünk hozzá és csomómentesre gyúrjuk. Az így kapott tésztát lefedjük és 30-45 percig állni hagyjuk. Míg a tésztát kelesztjük,a paradicsszószhoz hozzá adjuk a fűszereket, ízlés szerint cukrot is tehetünk bele, majd előkészítjük a feltéthez való alapanyagokat. Ha a tésztánk megkelt meglocsoljuk egy kis olajjal, kinyújtjuk és egy lisztezett tepsibe tesszük, majd rákenjük a szószt és rászorjuk a feltétet. Aztán előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük, miközben a pizzát folyamatosan ellenőrizzük, nehogy odaégjen. Ha az étel jól megsült kivesszük a tepsiből, hagyjuk egy kicsit kihülni majd felszeletelve tálaljuk.
A tészta vastagsága, a feltét és a szósz is variálható, válaszd azt a fajtát, ami a szívedhez a legközelebb áll.
Ennek a pizzának az elkészítése nagyon egyszerű, gyors és viszonylag olcsó. Ha tehát szeretnéd meglepni párodat vagy barátaidat egy kis házi jellegű étellel és szeretitek a pizzát, ez a recept nagy sikert fog aratni!