A klasszikus és a különleges egy asztalon: ezeket érdemes kipróbálnod húsvétkor!
Te tudod már mit készítesz húsvétra? Íme két bombabiztos recept Marton Adritól, ami nem hiányozhat az ünnepi asztalról! (x)
Adri’s Kitchen bloggerünk, Marton Adrienn már nagyon készül a húsvéti időszakra, az ételek összeállításában pedig nagy hangsúlyt fektet a minőségi alapanyagokra és a látványos tálalásra. Talán már védjegyévé vált, hogy receptjeiben mindig visszatér a hagyományokhoz, de gyakran nem csak az ízeket varázsolja izgalmasabbá, hanem az ételeket is látványosabbá és egészségesebbé teszi. Ennek jegyében jöjjön most egy szuper húsvéti receptösszeállítás, két fenséges recepttel!
Klasszikus kaszinótojás
Hozzávalók 4 főre:
Kaszinótojás
- 8 db tojás
- 5 dkg Lurpak enyhén sózott vajkrém
- 2 ek tejföl
- 1 ek majonéz
- 1 tk dijoni mustár
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, bors
Franciasaláta
- 500g franciasaláta alap (mirelit)
- 1 nagy savanykás alma
- 4 db csemege uborka
- 6 ek tejföl
- 4 ek majonéz
- 1 tk dijoni mustár
- 1 ek porcukor
- só, bors
Elkészítés:
Kaszinótojás
A tojásokat keményre főzzük, majd megtisztítjuk és félbevágjuk.
A sárgáját egy tálba reszeljük. A puha vajat kihabosítjuk, hozzákeverjük a tojást, a tejfölt, a majonézt, a mustárt, egy kevés összevágott petrezselymet és sózzuk, borsozzuk. Egy villával krémesre keverjük.
A masszát nyomózsákba töltjük és 1 órára hűtőbe tesszük, majd megtöltjük vele a tojásokat.
Franciasaláta
A fagyasztott salátaalapot sós forrásban lévő vízben pár perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
Az almát megpucoljuk és az uborkával együtt apró kockára vágjuk.
A tejföl, a majonézt, a mustárt, a sót, a borsot, a porcukrot összekeverjük, majd a saláta alapra öntjük.
A franciasalátát 1 órára hűtőbe tesszük.
Tálalás
Egy tálba szedjük a salátát és ráhelyezzük a tojásokat, friss petrezselyemmel díszítjük.