Egy isteni tavaszi nyalánkság, amit sütni sem kell: Epres sajttorta – Recept

Habkönnyű, krémes, ellenállhatatlan desszert, amit nemcsak egyszer fogsz elkészíteni.
Sütés nélküli epres sajttorta
Hozzávalók:
Az eperlekvárhoz:
- 450 g eper
- 200 g cukor
- 2 ek kukoricakeményítő
- 2 tk vanília kivonat
- 1/2 ek vaj
A kekszes alaphoz:
- 125 g zabkeksz
- 6 ek vaj
- 1 tk fahéj
A töltelékhez:
- 680 g krémsajt
- 240 ml tejszín
- 180 g porcukor
- 1 ek vanília kivonat
- 1 tk citromlé
Elkészítés:
A kockára vágott epret és a kukoricakeményítőt dobjuk egy turmixgépbe, és pürésítsük addig, amíg egy egészen sima állagú lekvárt nem kapunk. Ha elkészült, szitáljuk át az egészet, hogy megszabaduljunk a magoktól, majd öntsük egy kis serpenyőbe a pürét, és adjuk hozzá a cukrot, valamint a vajat, és körülbelül 15 percig főzzük közepes lángon. Lehúzva a tűzről keverjük hozzá a vaníliakivonatot, és hagyjuk állni legalább 40 percig szobahőmérsékleten az egészet, hogy teljesen lehűljön. Ezalatt elkészítjük a torta kekszes alapját: a kekszet egy robotgép segítségével ledaráljuk, a vajat pedig egy kis lábosban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kekszhez, és fahéjjal ízesítjük, végül pedig a nedves állagú morzsát egy kapcsos tortaformába öntjük, és lenyomkodjuk, eloszlatjuk a kezünkkel. A kekszes alapot rakjuk a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket. A szobahőmérsékletű krémsajtot egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet, és habverővel pár percig keverjük, végül beleöntjük a tejszínt és a vaníliakivonatot. Addig verjük az egészet, amíg habos állagú krémet nem kapunk. Borítsuk a tölteléket az előkészített kekszes alapra, és egyenletesen oszlassuk el. Csepegtessük a lekvárt a torta tetejére, és egy kés segítségével forgassuk bele a töltelékbe, majd az elkészült sajttortát legalább 8 órán át hagyjuk pihenni a hűtőben, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.
További két isteni epres süteményért lapozz!
Oldalak
This is a modal window.