Egy fogás, ami húsvétkor a sonka mellett is kötelező: Báránysült újragondolva
A Krisztust jelképező bárány nem hiányozhat az ünnepi menüből – most egy különlegesen ízletes verzió receptjét mutatjuk be.
Kakukkfüves bárányborda
Hozzávalók:
- 50 dkg bárányborda
- 4 gerezd fokhagyma
- fél csokor kakukkfű
- fél csokor rozmaring
- 1 dl olívaolaj
- 1 db citrom
- só, bors
Elkészítés:
A húshoz elkészítjük a páclevet, amihez a citrom levét kifacsarjuk, és elkeverjük az olajjal, majd a húsra öntjük. Az így bepácolt bárányt minimum 1-2 órán át pihentetjük, végül pedig forró serpenyőben aranybarnára pirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát. Tepsibe tesszük, a csontok végét pedig fóliába csomagoljuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és ráöntjük a pácolás után maradt keveréket. A húsokra szórjuk az apróra vágott fokhagymagerezdeket, valamint rátesszük a fűszernövényeket is, hiszen ez adja majd a mennyei ízt a báránynak. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15-20 percik sütjük, ha pedig elkészült, már tálalhatjuk is. Köretként remekül illik hozzá a burgonyapüré, de természetesen párolt zöldségekkel is kiváló.