Házi készítésű tésztával az igazi: Íme a legjobb túrós csusza recept
Mindig szerencsésnek éreztem azt, hogy mi magyarok ismerjük a túrót és isteni ételeket tudunk varázsolni belőle. Ráadásul már magában annyira finom, hogy szinte bármit csinálhatunk, biztosan ízletes végeredmény születik belőle.
Túrós csusza házi tésztával
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 50 dkg tehéntúró
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
Elkészítés
A tojásból és a lisztből gyúrjunk tésztát, majd nyújtsuk ki vékonyra. Várjunk vele, míg kissé megszikkad, ekkor vágjuk el keresztben és hosszában is, hogy kockákat kapjunk. Ezt a tésztát enyhén sós vízben főzzük készre. Közben a szalonnát kockázzuk fel és serpenyőben süssük ki. A tejfölt forrósítsuk fel és forgassuk bele a tésztát és keverjük hozzá a túrót. Szedjük ki tányérokra és tálalás előtt szórjuk a tetejére a szalonnát. Igény szerint tegyünk még rá tejfölt.